Bukashistart och uppföljning

Som jag bor är det svårt att ha vanlig kompost med matrester i. Jag har dock börjat med Bokashikompostering (i september 2019), första hinken är snart full!

Det jag läst om stämmer väldigt bra: det luktar python av lakvätskan som man tappar lite då och då. Tur att jag nästan tappat luktsinnet.

På balkongen har jag förberett en jordlåda, så när första hinken blivit full, och kan ställas för att mogna ett par veckor i rumstemperatur, kan jag blanda in innehållet med jorden och till våren skall det finnas fin kompost att gräva i trädgården. Tipset med jordlåda läste jag om på nätet, som det mesta. Det kan ju vara svårt att gräva ner något när marken är frusen. Lådan med jorden (gammal ”tröttjord”) kan man ta in några dagar innan komposten skall i för att tina, och sedan är det bara att blanda!

Stora förväntningar på vad detta kan göra för trädgården i vår!

Nu i april har jag grävt ner en sats, har två jordfabriker i plasthinkar, spännande att se hur det ser ut om några veckor när värmen har fått göra sitt med materialet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *